ARCHITECTURE LIGHTING FURNITURE
EN - MK
salon29

IB

Во контекст на материјализацијата, овој ентериерен проект, пред сè се карактеризира со под од природно дабово дрво изработен од швајцарската компанија „Bauwerk”, третирано со масло кое низ специфичен процес е продрено низ неговите најдлабоки пори.Бакарните столчиња и кујната со челниот отворен ѕид од масивно дрво се став каде функционалноста и естетиката се претопуваат. Ентериерот е заокружен со мебел од Фин Јул, Иб Кофод и Ханс Вегнер односно дански модернизам од 50тите години на минатиот век, а во соигра со мебел дизајниран и изработен од Смарт Ливинг.